Україна прийматиме унікальний світовий Чемпіонат

21-29 липня Україна вперше прийме Чемпіонат світу з авіамодельного спорту у класі радіокерованих метальних моделей планерів F3K.

Авіамодельний спорт – технічний вид спорту, де учасники змагаються в конструюванні і виготовленні моделей літальних апаратів (планерів, літаків, вертольотів та іншого), і в управлінні ними в польотах на швидкість, дальність, тривалість польоту і на вищий пілотаж. У змаганнях беруть участь як дорослі спортсмени, так і спортсмени-юніори. Змагання з радіокерованих метальних моделей планерів (F3K) являються найбільш видовищними серед усіх класів планерів, бо поєднують атлетичні дані спортсменів, їх здібності в керуванні моделлю та «читання» погодних умов. Польоти моделі відбуваються на досить невеликій відстані від зони старту, що дозволяє спостерігати за усіма тактичними хитрощами пілотів.

Спортивне містечко Чемпіонату світу розгорнеться біля села Великий Дорошів, Львівської області, Жовківського району, на відстані 8 км від Львова. На льотному полі площею більше 15 000 кв. м. буде розташована не тільки стартова зона для запуску моделей, а й зона для відвідувачів. Вхід у спортивне містечко – безкоштовний.

У Чемпіонаті світу візьмуть  участь понад 170 спортсменів: 33 команди із 33 країн світу, зокрема США, Японії, Китаю, Аргентини, Норвегії, Австралії, Нової Зеландії, Південної Африки, Сінгапуру та майже всіх країн ЄС.

21-22 липня відбудуться Міжнародні змагання Vladimir’s Model Cup, які являються етапом Кубку Світу та Eurotour Contest 2017. Участь у змаганнях приймуть понад 100 спортсменів з багатьох країн світу. Ввечері, 22 липня, відбудеться Церемонія нагородження переможців, та концерт на льотовищі.

Як зазначають у прес-службі Міністерства молоді та спорту, 29 липня пройдуть фінали Чемпіонату світу. О 19.30 буде проведена Церемонія нагородження переможців.