Україна призупинила накопичення вугілля на своїх складах, – міністр енергетики

За словами Володимира Демчишина, об’єм запасів на сьогодні становить 2,5 млн. тонн, повідомляє Радіо Свобода. «Ми вийшли десь на баланс, до цього ми мали по 15-20 тисяч тонн щоденно класти на склади»,– заявив він. Міністр енергетики переконаний, що вугільні запаси на початок опалювального сезону є достатніми. «Це менше, ніж планувалось на початок опалювального сезону, але враховуючи, що все-таки об’єм споживання зменшився, і в більшій мірі ми переорієнтували виробництво на атомну енергетику, я б не сприймав це ніяким чином як зону ризику», – заявив Демчишин, додавши, що нинішні запаси на 700 тисяч тонн більші, ніж ті, з якими Україна входила у минулий опалювальний сезон.
За словами міністраДемчишина, станом на сьогодні в Україну завозиться вугілля лише з українських шахт, в тому числі, тих, що видобувають вугілля на окупованих територіях. «Законтрактовано (вугілля – ред.) із Росії, із зони АТО і ПАР — з усіх напрямків. Реально ж на даний момент ідуть поставки з підприємств, які зареєстровані на українській території, але видобувають вугілля на непідконтрольній території», – повідомив керівник Міненерго.
Ситуація з видобутком вугілля в Україні різко погіршилася після початку на сході бойових дій. Значна частина шахт, де видобували вугілля, розташована або на територіях, підконтрольних проросійським сепаратистам, або в зоні бойових зіткнень. Відтак, наприклад, у липні цього року видобуток вугілля скоротився на 42 відсотки порівняно з липнем 2014-го – до 2,2 мільйона тонн.

Залишити відповідь