Україна вперше візьме участь у міжнародному тестуванні рівня шкільної освіти

Україна візьме участь у дослідженні PISA (Programme for International Student Assessment) для порівняння навичок з читання, математики та інших природничих дисциплін серед 15-річних підлітків з різних держав. Про це написала у Facebook заступник міністра освіти Інна Совсун, передає Еспресо.TV.

«Кілька місяців перемовин і от сьогодні (6 листопада – ред.) отримали новину, що Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) погодила заявку України на включення її до складу країн, що братимуть участь міжнародному дослідженні PISA», – написала Інна Совсун.

За її словами, участь у програмі дозволить українській освіті «вийти з числа аутсайдерів міжнародних освітніх порівняльних досліджень та оцінити свої результати у порівнянні з іншими країнами».

«Крім того, PISA (за умови систематичної участі) – це інструмент для прослідковування тенденцій розвитку освіти та вироблення відповідних evidence-based політик у сфері. Звісно, approval від керівництва ОЕСР це лише перший крок. Далі – забезпечення фінансування, утворення національної команди з імплементації», – додала заступник міністра.

Зазначимо, тестування PISA проводять кожні три роки, починаючи з 2000. Востаннє дослідження провели у 2012 році, однак Україна вже не зможе взяти участь тестуванні 2015. Перші українські учні приєднаються до програми у 2018.

Фото: osvita.ua

Залишити відповідь