Україна вводить мито на низку товарів з Білорусі

Україна введе спеціальне мито на імпорт низки білоруських товарів у відповідь на дії Білорусі щодо українських підприємств кондитерської і пивоварної галузей. Таке рішення було ухвалене Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі, текст якого опубліковано у виданні «Урядовий кур’єр»,  пише «Українська правда».

Згідно з повідомленням, комісія розглянула представлені Мінекономіки матеріали про введення адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні та недружні дії з боку Білорусі щодо підприємств кондитерської і пивоварної галузей.

«Прийнято рішення ввести мито в розмірі 39,2% від митної вартості товару по імпорту в Україну низки білоруських товарів: на молоко і молочні продукти, сири всіх видів, деяку рибну продукцію, кондитерські вироби з цукру та хлібобулочні вироби, шоколад та продукти з нього, солодове пиво, горілку, сіль та інші види товарів», – зазначено у повідомленні.

Спеціальне мито буде застосовуватися з моменту набрання чинності рішення комісії і до встановлення факту припинення Республікою Білорусь дискримінаційних і недружніх дій щодо України.

Рішення комісії набирає чинності з 20 січня 2016 року.

Залишити відповідь