Українці масово реєструють ГБО

Люди небезпідставно побоюються, що парламент ухвалить законопроект, за яким ускладниться порядок переобладнання двигуна авто, повідомляє Погляд.

Улітку автовласників в Україні неприємно здивувала чергова ініціатива наших народних депутатів. Йдеться про законопроект №4683, в якому зокрема зазначено порядок переобладнання двигуна автомобіля на газ.

У цьому документі, який наразі депутати ще не підтримали, є надзвичайно цікаві та важливі нюанси. Згідно з проектом, узгоджувати газове обладнання в авто доведеться з виробником!

Власникам німецьких, італійських чи, не дай Боже, японських авто, доведеться звертатися до заводів-виробників своїх «залізних коней» та лише за їхньої згоди це здійснювати.

Норма чітка і не потребує двоякого тлумачення – «не дозволяється переобладнання транспортного засобу без згоди виробника транспортних засобів та їх складових частин».

Зрозуміло, що чекати від нардепів можна будь-чого, навіть такої дурні, як цей закон, тому автовласники почали активніше офіційно оформляти ГБО.

 – Чесно кажучи, кілька років тому встановив на свою «Мазду» ГБО, але руки не доходили офіційно його оформити. Кажуть, що незабаром доведеться узгоджувати це із заводом, тому напевно зроблю це днями, аби потім не мати зайвих проблем, – каже автовласник Микола. – Щоправда, доведеться викласти ще суму, аби отримати новий техпаспорт із зазначенням ГБО там.

Водіїв можна зрозуміти, економія пального на газу – значна, і коштує він набагато менше. Хоча одноразово потрібно викласти кругленьку суму, аби встановити усе необхідне ГБО – щонайменше 300-400 доларів.

Наразі жодних змін у реєстрації ГБО немає.

Як нам повідомили, для цього необхідно перереєструвати авто в сервісних центрах, адже йдеться про зміну типу пального — використання зрідженого нафтового чи стиснутого природного газу.

Переобладнання заборонено робити власноруч. Для цього необхідно звернутися до суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з переобладнання п’яти і більше транспортних засобів впродовж року.

Правда, автовласнику не потрібно попередньо звертатися до сервісних центрів МВС для отримання дозволу чи огляду транспортного засобу. Це потрібно зробити уже після встановлення обладнання.

Також для цього потрібно подати певний пакет документів.

У результаті водій отримує новий техпаспорт, бо в його автомобіль внесено конструктивні зміни.

 

Залишити відповідь