Українка очолила школу мистецтв Єльського університету

Деканом найстарішої в США школи мистецтв стала українка Марта Кузьма. Про це оголосив Пітер Салоуей, президент престижного Єльського університету, до складу якого входить школа, пише Platforma.

«Я абсолютно переконаний, що вона буде розвивати унікальне бачення Єльської школи мистецтв. Марта Кузьма здатна надихнути студентів на сміливі рішення, при цьому вона чітко розуміє важливість нових контекстів для художників і мистецтва», – зазначив Салоуей.

За плечима жінки  – понад 20 років кураторського стажу в різних країнах світу. В середині дев’яностих вона керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Сороса. Потім донька українських емігрантів в США курувала Офіс сучасного мистецтва Норвегії, Центріє фотографії Нью-Йорка, і Проект із сучасного мистецтва Вашингтона. Останнім часом Марта очолювала Королівський інститут мистецтв в Стокгольмі.

Зазначимо, що Марта Кузьма стала першою жінкою на посаді глави школи мистецтв Єльського університету.

Ця школа була заснована в 1864 році, завдяки чому стала першим навчальним закладом такого типу в США – і до цих пір вважається однією з найкращих в країні. Зараз там готують магістрів образотворчих мистецтв з графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.

 

Залишити відповідь