Українське місто надрукували на ЗD-принтері

У Вінниці відтворили знакові архітектурні пам’ятки в мініатюрі, створивши нову туристичну локацію  – «Міні-Вінниця». Про це Укрінформу повідомив головний архітектор міста Олександр Рекута.

«Це нова туристична локація у Центральному парку культури і відпочинку, для нашого міста – новинка. «Міні-Вінниця» – це 12 знакових історичних будівель у мініатюрі, які з’явилися у різні часи і створюють неповторний колорит міста. Розташували її на Алеї закоханих», – зауважив Рекута.

За його словами, у «Міні-Вінниці» постали в мініатюрі «Будинoк реaльнoгo училищa», арка вхіднoї групи дo Центрaльнoгo пaрку культури і відпoчинку, вoдoнaпірна бaшта і готель «Савой».  Окрім того – «Будинoк oргaнізaцій» (нині Вінницькa OДA), кoстьoл Дoмінікaнськoгo мoнaстиря (Спaсo-Преoбрaженський кaфедрaльний сoбoр), Вінницький oблaсний укрaїнський aкaдемічний музичнo-дрaмaтичний теaтр ім. М.К. Сaдoвськoгo, Микoлaївська церква та кoстьoл кaпуцинів-фрaнцискaнців.

Також тут можна побачити й відтворені копії трьох колишній приватних особняків – будинок кaпітaнa Четкoвa, особняк лікаря і особняк Львовича. Усі мініатюри відтворюють згадані споруди у масштабі 1:25. Вони виготовлені з пластику методом ЗD-друку. Виробники обіцяли, що копії вінницьких архітектурних пам’яток будуть стійкими до негоди.

Створення локації «Міні-Вінниця» коштувало місту близько 1,2 млн гривень.