Українські десантники навчаються під керівництвом військових із Великобританії

На загальновійськовому полігоні навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, що на Житомирщині, триває поглиблений піхотний навчальний курс для інструкторів навчального центру під керівництвом військовослужбовців із Йоркширського полку ЗС Великобританії, повідомляє «Урядовий портал».

Варто зазначити, що цей курс проводиться вже вчетверте за рік.

«Крилаті піхотинці» під керівництвом британських військових інструкторів-тренерів здобувають нові теоретичні знання та розширюють практичні вміння й навички з орієнтування, виживання, тактики дій взводу у населеному пункті та серед степової-лісової місцевості

«Курс досить доступний, не складний, викладається легко та цікаво. Теорія плавно переходить в практику, практика – в повторення, все виходить», – розповідає офіцер начального центру ВДВ капітан Віктор Вінник.

У десантників великий практичний досвід ведення бойових дій, але його ще потрібно зуміти передати військовослужбовцям, які поповнюватимуть ВДВ. У британських фахівців є відпрацьовані теоретичні та практичні методики, які дозволяють підготувати професіоналів.

«Ми викладаємо тактичні навички для військовослужбовців у сфері оборони. Ціль наших навчань – продовжувати відновлювати дієздатність української армії й таким чином допомагати рятувати життя», – каже командир британської навчальної групи.

Фото: mil.gov.ua

Залишити відповідь