Українські вузи потрапили до рейтингу найкращих 

У число 1000 кращих університетів світу 2018 року, за версією QS World University Rankings, потрапили шість українських вузів. Згідно з оприлюдненим рейтингом, кращим вузом з України став Харківський національний університет ім. Василя Каразіна. Він увійшов у число вузів, які ділять місця з 401-го по 410-е. Пише Канал 24.

На місце 411-420 потрапив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, на 501-550 – Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського”, на 701-750 – Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”.

Два українські вузи, Донецький національний університет ім. Василя Стуса і Сумський державний університет, розмістилися на місцях 801-1000.

Лідером рейтингу став Массачусетський технологічний інститут США. На другому, третьому і четвертому місцях рейтингу теж американські вузи – відповідно Стендфордський університет, Гарвардський університет і Каліфорнійський технологічний інститут. На п’ятому місці знаходиться університет Кембриджа (Велика Британія).