Український хор посів перше місце на фестивалі в Латвії

Камерний дівочий хор Київської середньої спеціалізованої музичної школи ім. М.В. Лисенка здобув перше місце на ХІІ Міжнародному Фестивалі духовної музики “Sudraba zvani/Silver Bells” в Даугавпілсі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Павло Нейман, один із організаторів поїздки колективу на конкурс. Пише «Укрінформ».

«Перше місце! Камерний дівочий хор КССМШ ім. Лисенко! Дівчата заспівали так, що слів просто немає. Сама гордість за те, що в Україні є такий діамант. Всі подробиці вже завтра – зараз бігом в автобус і буде довга дорога в Київ», – пише Нейман.

Суперниками українського хору на фестивалі були чотири десятки сильних колективів з Білорусі, Естонії, Латвії, Литви, Росії та інших країн.

«Коли в костелі, який за 800 км від Києва, звучить “Добрий вечір, пане господарю”, “Щедрик”, “Ой у місті Віфлеємі” і публіка, яка не знає української, із захватом слухає і розуміє, відчуває… Коли після виступу дівчатам аплодують дуже сильні конкуренти з інших країн… Коли в очах слухачів блищать сльози (в тому числі у деяких членів журі – а вони бачили і чули дуже багато колективів!)… Це неймовірна гордість», – ділитися побаченим Нейман.

Залишити відповідь