Українців чекають довгі травневі вихідні: названо дати

Травневі свята-2018 принесуть українцям одразу кілька додаткових вихідних. Цьогоріч ми відпочиватимемо максимально довго, адже деякі державні свята припадають на суботу-неділю, відповідно переносяться на будні. Дізнайтеся, скільки вихідних буде в травні 2018 в Україні! Повідомляє Радіо Максимум.

Вихідні дні 2018 на травневі свята передбачені в календарі свят на рік. Відповідно до нього, українці отримають 10 вихідних у травні включно зі святковими днями і традиційними суботами-неділями.

Місяць розпочнеться із Дня праці, який припадає на вівторок, 1 травня. Раніше в Україні відзначали День солідарності трудящих два дні – 1 і 2 травня, але замість одного з них державним святом зробили католицьке Різдво 25 грудня.

Для раціонального використання робочого часу понеділок, 30 квітня, зроблять вихідним, а робочий день перенесуть на суботу, 5 травня. Таким чином, українці будуть відпочивати 28, 29, 30 квітня та 1 травня.

Попри всі суперечки та дискусії, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – залишили офіційним вихідним. Інститут національної пам’яті неодноразово пропонував перенести це свято на 8 травня, коли його відзначає весь світ, однак наразі на це немає політичної волі. У 2018 році 9 травня припадає на середу.

День Святої Трійці або ж Свято П’ятидесятниці цьогоріч відзначатимуть доволі швидко через ранній Великодень – 27 травня у неділю. При цьому вихідний переноситься на понеділок, 28 травня. У підсумку українці отримають три вихідні поспіль – 26, 27 та 28 травня. Зауважимо, що робочі дні 5 та 8 травня будуть скорочені на 1 годину.

Вихідні у травні 2018 в Україні: скільки і коли

  • 28 квітня-1 травня – День праці (30 квітня треба відпрацювати 5 травня);
  • 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні;
  • 26-28 травня – День Святої Трійці.