УКРОП допоможе забезпечити реалізацію права громадян на електронні петиції до місцевої влади

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» ініціює кампанію з реалізації права виборців на електронні петиції до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, гарантованого Законом України «Про звернення громадян». Для цього підготовлені звернення від депутатських фракцій УКРОПу в радах різних рівнів з вимогою негайно здійснити всі необхідні для цього кроки.

Зокрема депутати-укропівці вимагають забезпечити на офіційних веб-сайтах органів місцевого самоврядування області (району, міста):

·         спеціальні форми для заповнення електронних петицій та безоплатний доступ до користування інформаційно-телекомунікаційною системою, за допомогою якої здійснюється збір підписів;

·         електронну реєстрацію громадян для підписання петиції;

·         недопущення автоматичного введення інформації, зокрема підписання електронної петиції без участі громадянина;

·         фіксацію дати і часу оприлюднення електронної петиції та підписання її громадянином.

«Справжня децентралізація розпочинається тоді, коли громадяни мають вільний доступ до влади, можуть вимагати від неї те, що потрібно громаді, й сподіватися, щонайменше, на те, що їхню вимогу розглянуть», – переконані в УКРОПі.

У партії додали, що домогтися реалізації права громад на електронні петиції є одним з першорядних завдань УКРОПу на цьому етапі.

Залишити відповідь