“Укрзалізниця” готує цікаве нововведення

В “Укрзалізниці” мають намір розділити пасажирські перевезення далекого сполучення на три сегменти: комфорт, стандарт і економ. Про це розповів виконувач обов’язків голови “Укрзалізниці” Євген Кравцов у коментарі інформаційній агенції Укрінформ.

Як зазначив керівник перевізника, поїзди комфорт-сегменту формуватимуться виключно із використанням новітнього рухомого складу, але на них діятиме відповідно економічно обгрунтований тариф.

Крім того, за його словами, до послуг пасажирів будуть також поїзди стандарт – середньої цінової політики та економ – соціальні, витрати на які перевізнику мають відшкодовуватися з держбюджету.

В “Укрзалізниці” пояснюють, що така сегментація поїздів дозволить пасажирам робити свідомий вибір залежно від побажань і отримати такий рівень послуг, який відповідає категорії поїзда.

У поїзді економ-класу буде базовий набір послуг, а вагони – не нові плацкарти та купе. Потяги рівня стандарт будуть кращими. А комфорт-класу будуть складатися з нових купейних і СВ-вагонів. Купуючи квиток, пасажир буде бачити, якого класу цей поїзд. Ці зміни мають зробити послугу поїздки в поїзді передбачуваною для пасажирів, а для “Укрзалізниці” – збільшити прибутковість,
– підкреслив радник міністра інфраструктури Олександр Кава у коментарі ресурсу “Вести”.

Водночас він зауважив, що на швидкість таке нововведення жодним чином не вплине – лише на якість послуг.

“Це не означає, що за кожним напрямом тепер будуть їздити три потяги різної комфортності. Може бути і всього один – комфорт з більш дорогими квитками. Залізниця не є монополістом в перевезенні пасажирів – люди можуть скористатися автобусами”, – додав радник міністра інфраструктури.

Додамо, що для відшкодування витрат у приміському сполученні “Укразалізниця” вже ініціює запровадження адресної допомоги пільговикам, тобто фактично мова йде про державне транспортне замовлення.

Джерело 24 канал