«Укрзалізниця» поки що не відмовляється від нічних поїздів

Із 13 грудня на залізницях України та країн СНД вводиться в дію графік руху поїздів на 2015/2016 рік. У новому розкладі «Укрзалізниця» призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони України. Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

«Залізниці України забезпечують перевезення пасажирів, зокрема нічними поїздами в умовах значного дефіциту рухомого складу, високої ступені його зносу, практичної відсутності бюджетного фінансування його закупівлі (за роки незалежності надійшло всього 560 нових пасажирських вагонів), збитковості пасажирських перевезень, відсутності відшкодування витрат за перевезення пільгових категорій пасажирів органами влади в повному обсязі. При цьому «Укрзалізниця»  й надалі забезпечує державні соціальні функції перевезення пасажирів, у тому числі нічними поїздами», – йдеться у повідомленні.

Запланована програма по зменшенню кількості нічних поїздів передбачає поетапне, до 2020 року, заміщення нічних поїздів денними класу «Інтерсіті» з використанням нового рухомого складу.

Із розкладом руху пасажирських поїздів графіка руху на 2015/2016 рік можна ознайомитися докладно на офіційному сайті Укрзалізниці: http://www.uz.gov.ua/

Залишити відповідь