Університети, академії та інститути: на Дніпропетровщині вступники почали подавати документи

Відсьогодні до вишів Дніпропетровщини почали подавати заяви абітурієнти – майбутні бакалаври, які вступають на денну форму навчання. Вони можуть зробити це в електронній формі або прийти особисто до приймальної комісії закладу. За бажанням – скласти на «бюджетні» місця до 5 заяв на будь-які спеціальності, а на «контрактні» – необмежену кількість. Повідомляють у Дніпропетровській ОДА.

«В області на абітурієнтів чекають 13 університетів, 6 академій та 3 інститути. З 13 до 22 серпня всі вони прийматимуть заяви від вступників – здобувачів рівня «бакалавр» – на денну форму навчання. Та якщо абітурієнт має скласти вступні іспити, пройти співбесіду або творчі конкурси, він повинен подати заяву не пізніше 18:00 16 серпня, – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький. – Терміни прийому документів на заочну форму кожен виш встановлює самостійно».

Аби подати заяву в електронному вигляді, абітурієнт має спочатку створити е-кабінет вступника.

Рейтинговий список «бюджетників» в Україні оприлюднять до 12:00 27 серпня. До 31 серпня вступники повинні будуть подати до обраного вишу оригінали документів.

«Цьогоріч абітурієнтам полегшили процес подачі оригіналів. Тепер це можна зробити і особисто, і звичайною або електронною поштою. Так, на e-mail слід відправити сканкопії документів, завірені кваліфікованим електронним підписом», – додав Олексій Полторацький.

Зарахування на місця держзамовлення для майбутніх бакалаврів триватиме до 5 вересня, на «контракт» – до 30 вересня. Нині також триває прийом заяв на вступ до магістратури. Дедлайн – 18:00 22 серпня.