Уперше в українській історії засідання Парламентського Комітету Асоціації між Україною та ЄС проходить в ДніпроОДА

Уперше в українській історії засідання Парламентського Комітету Асоціації між Україною та ЄС проходить в ДніпроОДА. На першій робочій сесії учасники обговорюють, зокрема, Мінські домовленості, гуманітарну ситуацію на окупованих територіях, права людини, децентралізацію, виборчу, медичну та судову реформи, боротьбу з корупцією.

«Ми спеціально хотіли приїхати сюди, на Схід України, щоб продемонструвати свою солідарність і показати, що Європа в цей складний момент разом із вами», – зазначив співголова Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС Даріуш Розатті.

«Це вперше в історії України міждержавний орган збирається не в столиці. Дякуємо Дніпропетровщині за сприяння в роботі. Нам тут дуже подобається. Ми би хотіли проводити такі зустрічі й в інших обласних центрах, але не впевнені, що вони витримають конкуренцію з Дніпром», – сказав співголова Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС Микола Княжицький.

За словами Миколи Княжицького, за підсумками сесії буде підписана резолюція.

«В резолюції, яку ми сьогодні приймемо, буде багато важливих пунктів. Це підтримка української позиції, економічні питання, процес демократизації, боротьба з корупцією», – додав він.

Перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман подякував присутнім за тверду та послідовну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України.

«Дніпропетровщина – мирний, стабільний регіон. Наші зусилля спрямовані на реалізацію ініціатив Президента України та Верховної Ради. Маємо успіхи в децентралізації, держзакупівлях «Prozorro», онлайн адмінпослугах, залученні інвестицій. Сподіваємось, що сьогоднішній захід зміцнить вже існуючі двосторонні зв’язки між Україною та Євросоюзом, матиме позитивний вплив для дипломатичного вирішення конфлікту на Сході України», – сказав він.