Уряд хоче відкрити у світі вісім торгівельних представництв України

Кабмін пропонує створити торгівельні представництва в Брюсселі, Вашингтоні, Китаї, Єгипті, Німеччині, Польщі, Швейцарії та Туреччині. Це допоможе українському бізнесу знайти нові ринки збуту і наростити постачання продукції за кордон, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду.
“Відповідно до законодавства, це є компетенцією президента України, і я переконаний, що Глава держави підтримає ініціативу уряду”, – сказав він.
При цьому Яценюк нагадав, що 1 січня 2016 року почне діяти зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Відтак уряд “очікує на введення Росією економічного ембарго проти України”.
“Ми очікуємо, що з 1 січня внаслідок запроваджених Росією обмежень український експорт зменшиться на 600 мільйонів доларів. Але у нас відкриваються нові можливості насамперед завдяки Угоді про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом”, – сказав прем’єр.
Він також повідомив, що наступного тижня урядовці зустрінуться з найбільшими українськими експортерами для обговорення плану дій “про те, яким чином розширювати географію українського експорту і як підтримувати українських експортерів у тому, щоб вони нарощували обсяги своєї продукції”.

Залишити відповідь