Уряд Польщі подав у відставку

Глава Ради міністрів Польщі Ева Копач разом з іншими членами уряду подала у відставку. Це відбулося в четвер, 12 листопада, під час першого засідання новообраного парламенту. Про це передає Укрінформу.

“Виконання функції глави уряду було для мене честю. Сьогодні владу бере PiS (“Право і Справедоивість” – ред.). Ми не раді з цього приводу, але з повагою ставимося до цього”,- заявила Копач під час свого виступу в парламенті.

Під час свого виступу в Сеймі, на якому був присутній президент Анджей Дуда, Копач наголосила, що відтепер її партія – “Громадянська платформа” як найбільша опозиційна сила парламенту пильно слідкуватиме за виконанням усіх передвиборчих обіцянок PiS і не дозволить новій владі порушувати принципи демократії і конституцію країни.

“Ми не пропустимо жодної брехні, дамо оцінку виконанню усіх ваших обіцянок…Якщо нова влада виведе Польщу із Заходу на Схід, то Платформа матиме готову дорожню карту повернення до нормального життя”,- наголосила Копач.

Під оплески своїх однопартійців Копач разом з іншими членами уряду залишила урядову ложу і зайняла місце в залі серед депутатів.

Залишити відповідь