Уряд виділив понад 52 мільйони гривень на відновлення Сватового

 

Уряд виділив 52 мільйони 650 тисяч гривень на відновлення Сватового (Луганська область). Відповідне рішення про виділення коштів  з резервного фонду державного бюджету для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було ухвалене на засіданні Кабміну.  Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, пише «Урядовий портал».

«Ці кошти на 100% покриють всі необхідні відновлювальні роботи в Сватовому», – наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець також підкреслив, що Мінрегіон залишає за собою контроль за ходом виконання всіх відновлювальних робіт у місті.

Віце-прем’єр-міністр України подякував жителям Сватового, які не піддалися паніці та зберігали спокій в такій надзвичайній ситуації, а також рятувальникам та експертам, які в найкоротший термін провели роботи з розмінування та здійснили експертну оцінку пошкоджень і визначили обсяг будівельних робіт.

«Мінрегіоном було створено експертну групу з представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної архітектурно-будівельної інспекції та інших представників центральних органів виконавчої влади.  Ці фахівці провели повне обстеження в місті, склали дефектні акти та визначили стан пошкоджень будівель, склали кошторис нанесених збитків у результаті вибухів та пожежі на військових складах. Також з цих коштів 307, 5 тис. грн. буде спрямовано на виплату одноразової грошової допомоги постраждалим громадянам  і сім’ї загиблої особи», – зауважив  урядовець.

За словами Геннадія Зубка, були обстежені та виявлені пошкодження різного характеру у 59 багатоповерхівках, 581 індивідуальному будинку, 21 об’єкті соціальної сфери. «На підставі проведеної оцінки Мінрегіоном було визначено кошторисну вартість відновлювальних робіт в місті. Роботи з відновлення вже почалися. У місті працюють будівельні бригади», – зазначив він.

Нагадаємо, 29 жовтня у Сватовому сталася пожежа на військових складах.

Фото: fakty.ictv.ua

Залишити відповідь