Уряд змінив порядок надання субсидій

Уряд змінив порядок надання субсидій для пільгових категорій громадян. Зокрема, одним з рішень передбачено, що при нарахуванні субсидій до сукупного доходу не  враховуватимуться соціальні виплати, які надаються дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім’ям та внутрішньо переміщеним особам.  Про це під час години уряду заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє «Укрінформ».

«Урядом внесено зміни до порядку обчислення сукупних доходів громадян для призначення житлових субсидій – постанова №319. Зокрема, громадянам, що мають пільги на оплату ЖКХ і звертаються за субсидіями, відповідні пільги на період отримання субсидій не нараховуються. Зазначу, що це не призведе до зменшення соціального захисту населення, оскільки субсидії нараховуються з урахуванням пільг, і обсяг обов’язкового платежу за ЖКХ залежить лише від доходів сім’ї», – зазначив міністр.

Він пояснив, що ті домогосподарства, які не мають права на субсидії, але мають право на пільги, отримуватимуть пільги. Ті, хто мають право на субсидії, отримуватимуть субсидії.

 «Також, з метою стимулювання громадян до працевлаштування, уточнено види і розміри доходів, що застосовуються при наданні субсидій окремим категоріям непрацюючих громадян. Передбачено посилення соціальної підтримки деяких категорій громадян. Зокрема, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та внутрішньо переміщених осіб. При призначенні субсидій до їх сукупного доходу не будуть враховуватися отримувані ними соціальні виплати», – зазначив Рева.

При цьому, за словами міністра, спрощено порядок надання субсидій для усіх створених дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Залишити відповідь