Усі школи Дніпра готові до початку нового навчального року

Сьогодні, 29 серпня, в міській раді Дніпра відбулась серпнева конференція педагогічних працівників міста, яка традиційно проходить перед початком нового навчального року. У ній взяли участь представники департаменту гуманітарної політики міськради, депутати, завідувачі районних відділів освіти, керівники навчальних закладів міста. Під час заходу освітяни підбили підсумки своєї роботи та визначили пріоритетні завдання на новий навчальний рік.

Відкриваючи конференцію, заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко зазначив, що на сьогодні вже всі школи готові прийняти учнів.

«Усі школи міста мають підписані паспорти готовності. Ремонтні роботи у деяких школах іще тривають, але на навчальному процесі це жодним чином не позначиться», – сказав Олександр Шикуленко. Він також додав, що є деякі питання з надходженням підручників для 4-х, 7-х та 8-х класів, але місто працює над цією проблемою і в першій декаді вересня всі школи отримають книжки.

Заступник міського голови наголосив, що в рамках реформування освітньої галузі міста до кінця року планується ліквідувати всі районні відділи освіти. Загальноосвітні навчальні заклади напряму підпорядковуватимуться департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра. Крім того, школи поступово відкриватимуть власні розрахункові рахунки. Цю систему впроваджуватимуть спільно з батьківськими комітетами. Вона спрямована на підвищення прозорості використання благодійних коштів, зокрема тих, що здають батьки.

«Також планується створити єдине комунальне підприємство, яке займатиметься організацією і контролем шкільного харчування. Воно проводитиме відповідні тендери і стежитиме за якістю надання послуг із забезпечення харчування дітей у школах. Таку ж практику впровадимо і в організації харчування у дитячих садках», – розповів Олександр Шикуленко.

За його словами, в рамках програми «Безпечна школа» в навчальних закладах встановлюватиметься комплексна система відеоспостереження. Спочатку програму впровадять у Індустріальному та Самарському районах міста, а потім в решті.

Олександр Шикуленко додав, що загальний обсяг видатків на освітню галузь Дніпра становить 2 млрд. 100 млн. 590 тис. грн. «Це достатньо велика сума, яка підтверджує, що цій галузі місто приділяє велику увагу. Так буде й надалі», – наголосив заступник міського голови.

Він також запевнив директорів шкіл, що влада міста Дніпра відкрита до співпраці з усіма, хто має ідеї та пропозиції щодо покращення системи освіти.

Довідка: У Дніпрі функціонує розвинута мережа навчальних закладів, яка представлена 364 установами: 176 дитсадків, 161 загальноосвітній навчальний заклад; 4 міжшкільні навчально-виробничі комбінати; 1 дитячий будинок; 22 позашкільних навчальних заклади.

Залишити відповідь