Усі таємниці «Петриківського дивоцвіту» розкрито

16 вересня в Петриківці пройде 10-й ювілейний етно-фестиваль «Петриківський дивоцвіт». Масштабне культурне дійство за останні три роки змінило свій формат з ярмарку на фестиваль.

У цьому році “Петриківський дивоцвіт” обіцяє збільшити свої масштаби майже у двічі. Нагадаємо, минулого року на фест з’їхалися понад 30 тисяч людей з усієї області.

«Філософія фестивалю – це поєднання традицій і сучасності. Він демонструє, як традиції інтегруються у сучасні надбання, як існують поруч. Головна мета фестивалю – створити яскравий відпочинок і культурне дозвілля для всієї родини», – зауважив Гліб Пригунов.

Також на прес-конференції голова обласної ради розповів журналістам про розклад фестивалю. Протягом дня тут пройде безліч майстер-класів, конкурсів, зокрема, «Кращий рибалка». Будуть організовані поляни вареників, меду, випічки та сала! «Виставкові поляни» з кращими надбаннями та виробами з усіх куточків Дніпропетровщини. Будуть і рекорди!

На «Мистецькій поляні» планують зареєструвати новий рекорд України – найдовше панно, оздоблене Петриківським розписом. На «Поляні казок» вас зустрінуть дитячі атракціони, аніматори, етно-лабіринт, смаколики. Запалюватимуть емоції гурти «ТІК», «Екватор», «А-фронт» та інші. Дістатися фестивалю буде нескладно: організований спеціальний трансфер від цирку до Петриківки, вартість проїзду – 30 грн в один бік. Для тих, хто приїде власним авто, створені стоянки, розташовані не далі, ніж 500 метрів від головних дійств.