Утеплювач і гідробар’єр – в Сватове вирушила четверта фура з будматеріалами

Вся Україна допомагає луганському місту Сватове впоратися з трагедією. Не залишається осторонь і Дніпропетровщина. Сьогодні четверта фура з будматеріалами відправилася до постраждалого міста. У ній – рулони утеплювача та гідроізоляції. Вони потрібні, щоб у відремонтованих будинках було сухо і тепло.

СВ1

Дніпропетровщина – однією з перших відгукнулася на заклик Президента країни допомогти постраждалим. Команда очільника області Валентина Резніченко у найкоротший час організувала роботу, і вже у понеділок до Сватового виїхала перша партія гуманітарки.

20-тонні машини, завантажені будматеріалами, відправляються з Дніпропетровська щодня. «Поспішаємо, – пояснює Сергій, керівник однієї з фірм, які допомагають постраждалим. – Морози – не за горами. Мешканцям Сватового якнайшвидше потрібні домівки, пристосовані для життя. Разом з облдержадміністрацією робимо для цього все, що в наших силах».

СВ3

Навантажувач – «жучок» на колесах – чіпляє виделкою піддони з рулонами, укладає їх у фуру. Тут 127 кубометрів утеплювача і 10 рулонів гідробар’єра. «Перший потрібен, щоб зменшити тепловтрати в будинках. Другий – це ізоляція, яку стелять на даху перед тим, як укладати шифер. Сучасна технологія. Раніше, щоб убезпечити будинок від води, використовували руберойд, просочення, бітум… дуже трудомісткий був процес. Зараз просто розгортають рулон гідроізоляції», – пояснив Сергій. За його словами, цих матеріалів вистачить на 10-15 приватних будинків. Якщо фахівців у Сватовому достатньо – впоратися з новою технологією можна за добу.

св4

Всього Дніпропетровщина відправить в Сватове10 фур. Завтра-післязавтра – дерев’яні бруси для дахів, гіпсокартон для оздоблювальних робіт і арматуру для несучих конструкцій. Усього 200 тонн будматеріалів.

Залишити відповідь