В Апостоловому осучаснюють найстаріший корпус школи №3

В Апостоловому реконструюють школу №3. Робота кипить у найстарішому корпусі. Там будуть різнокольорові кабінети, світлі коридори, сучасна їдальня. Нині триває демонтаж. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Школа №3 в Апостоловому – найстаріша у місті. Там навчаються понад півтисячі хлопців та дівчат. Створюємо для них заклад європейського рівня. Комфортну та сучасну школу», –  сказав Валентин Резніченко.

В Апостолівській школі №3 три корпуси. Два з них вже відремонтували. Лишився ще один – найстаріший. Його звели у 1930-х. Там – навчальні класи, кабінет директора та завучів, методкабінет, їдальня.

«Саме цей корпус найбільше потребував ремонту. Перекриття між другим і першим поверхами  були дуже старі.  Це дерев’яні балки, дошки і дранка, яка висіла над нашими головами. Щасливі, що потрапили до програми «Велике будівництво», – поділився директор Апостолівської школи №3 Юрій Кочережко.

Нині в будівлі кипить робота. Підрядники знімають стару підлогу та перекриття.

«Завершуємо демонтаж. Будемо посилювати перекриття першого поверху, монтувати підлогу. Старими у будівлі залишаться тільки стіни – все буде абсолютно нове», – розповів начальник ділянки Артур Колесник.

Далі візьмуться за внутрішнє оздоблення. Кожен клас буде у своїй кольоровій гамі. Одна стіна – яскрава, решта – білі. У коридорах зроблять питні фонтанчики.

«Коли розпочався ремонт – емоції переповнювали. Хочеться, щоб діти навчалися у комфорті та затишку», – сказала вчителька інформатики Анастасія Берьозкіна.

Місцевим коштом для школи придбають нові меблі.

«Ця школа – одна з найстаріших в районі. Вся громада дуже чекала на ремонт, – сказала начальниця відділу освіти Апостолівської міської ради Лідія Колесник. – Мрії збуваються!».

Останній етап – благоустрій території. На подвір’ї укладуть тротуарну плитку, зроблять майданчики для відпочинку, висадять дерева та кущі.

Роботи – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Кипить робота в Апостолівській школі №3Кипить робота в Апостолівській школі №3

«Друге життя» отримає найстаріший корпус«Друге життя» отримає найстаріший корпус

Нині триває демонтажНині триває демонтаж

Знімають стару підлогу та ветхі перекриттяЗнімають стару підлогу та ветхі перекриття

Школа буде сучасна та затишнаШкола буде сучасна та затишна