В Австралії папуги пошкодили інтернет-мережі на десятки тисяч доларів

Австралійська компанія “Національна мережа широкополосного інтернету” (NBN) стерджує, що витратила десятки тисяч доларів на ремонт пошкоджень. Винними в повільній роботі інтернету виявилися какаду, повідомляє gazeta.ua з посиланням на ВВС.

Авістралійський широкополосний інтернет критикують за повільний сигнал – він займає 50 місце в світовому рейтингу. Держава запустила проект з обслуговування мереж, аби, щоб покращити швидкість інтернету. В Австралії він відстає від багатьох розвинених країн на 11,1 мегабіт на секунду.

Інженери, котрих відправляли на ремонтні роботи, повідомили, що кабелі були пожовані та мали зношений вигляд.

Винуватцями виявилися какаду, папуги, які зазвичай їдять фрукти, горіхи, деревину та кору. NBN довелося замінити силові та волоконні кабелі — кожен вартістю $10 тис. Компанія стверджує, що вони витратили $ 80,000.

“Поїдання кабелів — це не типова для папух поведінка. Певно, вони привабили їх своїм кольором або положенням”, – пояснила Reuters з поведінки тварин Гізела Каплан.

Вони точать свої дзьоби об усе що попадеться “Вони не зупиняться. Австралія, вони прийшли за вами. Якщо вас не доконають павуки та змії, то це зроблять какаду”, – написав на своїй сторінці один із керівників проекту.