В Instagram штучний інтелект блокуватиме образливі коментарі

Соціальна мережа Instagram теж поряд з іншими мережами запустила систему фільтрації коментарів, засновану на технології машинного навчання. Про це пише Радіо Максимум з посиланням на The Verge.

Проте новинкою тут буде те, що коментар буде заблокований для всіх, крім самого автора коментаря. Такий фільтр, що блокуватиме образливі коментарі до публікацій і прямих трансляцій за замовчуванням є активованим, проте його можна відключити або підключити самостійно, зробивши власні налаштування в профілі.

Також Instagram запустив функцію блокування спаму в коментарях до публікацій і прямих ефірів, який теж працює на основі аналізу штучного інтелекту. Зараз система здатна виявити і заблокувати коментарі на кшталт “підписуйтесь, щоб отримати iPhone безкоштовно”.

Фільтр коментарів поки що працює лише на англійській мові на старті, але представники сервісу Instagram заявили, що незабаром з’являться і версії для інших мов. А ось фільтр спаму буде працювати ще вісьмома мовами: іспанською, португальською, арабською, французькою, німецькою, російською, японською і китайською.