В історичному центрі Дніпра – масштабна реконструкція (Фото)

Мешканцям міста розповіли, як виглядатиме вулиця Яворницького після реконструкції. Спочатку – заміна підземних комунікацій. Після – облаштування тротуарною плиткою, висаджування дерев, встановлення лавочок і ліхтарів. Наразі там тривають підготовчі роботи. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Урбаністи радять створювати у великих містах такі вулиці, де б люди мали змогу відпочити, зустрітися з друзями та провести дозвілля. Тож після реконструкції вулиця перетвориться на сад, де буде багато тіні – тут буде просто приємно бути», – говорить головний спеціаліст відділу із забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

Відповідно до проєкту вулиця буде пішохідною, проте збереже можливість доступу для машин екстрених і комунальних служб. Також розроблено схему проїзду для мешканців прилеглих будинків. Для інших – він буде закритий. Це буде вже друга пішохідна вулиця в місті.

«Вважаю, що в майбутньому це буде дуже красиве місце для відпочинку. Добре, що тут не їздитимуть автівки, а ремонт, звісно, давно вже був потрібен, бо вулиця була не в найкращому вигляді, а це все ж історичний центр міста – тут завжди дуже багато людей», – говорить мешканка Дніпра Олеся Юріївна.

На вулиці Яворницького також мають з’явитись гойдалки та велодоріжки. У проєкті – висадити 65 двадцятирічних дубів і 6,5 тис. кущів.