В Івано-Франківську чоловік більше двох років доводив, що живий

В Івано-Франківську правозахисники Української Гельсінської спілки з прав людини просять правоохоронців з’ясувати  особу дільничного, через недбальство якого хворого чоловіка більше двох років вважали мертвим.

Про це в Івано-Франківську під час круглого столу повідомив правозахисник  Української Гельсінської спілки з прав людини (УГС) в області Юрій Вацик, пише Укрінформ.

«Ми ледь витягнули цього чоловіка в суд, аби анулювати актовий запис про визнання цієї особи померлою. Зараз готуємо звернення до правоохоронних органів, аби вони вчинили розслідування і з’ясували особу дільничного, який через недбальство вказав на смерть живої людини. Чоловіка вважали мертвим більше 2-х років», – повідомив  Вацик, додавши, що увесь цей час людина була позбавлена усіх соціальних виплат.

За його словами, дільничний знайшов труп у районі вокзалу. Аби довго не думати, він вказав на чоловіка з психічними розладами. Через це, за словами  Вацика, «живий труп»  більше 2-х років не міг отримувати пенсії інваліда 2-ї групи. Тепер правозахисники відновлюють соціальні права хворого та допомагають йому виготовити новий паспорт.

«Дійшло до комічного. Після того, як чоловіка оголосили померлим, його кілька разів притягували до адміністративної відповідальності через зловживання алкоголем», – зазначив  Вацик.

Залишити відповідь