В Івано-Франківську відкриють інтерактивний музей зброї

В Івано-Франківську в межах проєкту «Назад до спільних коренів» на території Палацу Потоцьких облаштують музей зброї. Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на комунальне підприємство «Палац Потоцьких «Простір інноваційних креацій «Палац».

«Із 12 переможців Івано-Франківської області маємо три туристичні проєкти, серед яких – грантовий проєкт під назвою «Назад до спільних коренів», який виграло Управління інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради. Під час реалізації проєкту будуть проведені роботи з облаштування музею зброї в одному з приміщень корпусу «Ж» на території Палацу Потоцьких. Музей буде інтерактивний, цифровий, наповнений спеціально розробленим програмним забезпеченням, засобами відтворення й сенсорними пристроями», – йдеться в повідомленні.

Для відкриття музею в корпусі планують провести ремонтні та інженерні роботи, створити виставкові експонати.

КП «Простір інноваційних креацій «Палац» зазначає, що саме в інтерактивно-медійному, цифровому форматі на території палацу планують облаштування музейного простору, куди увійдуть й інші музейні напрямки – історія палацу, генеалогічне дерево Потоцьких, місто Станіславів в контексті ідеальних міст Європи періоду Ренесансу, доступ до цифрових фондів музеїв міста та міст партнерів.

фото: Укринформ