В Нікополі відкрили пам’ятний знак загиблим правоохоронцям

10 листопада біля входу до Нікопольського відділу поліції ГУ національної поліції у Дніпропетровській області відкрили перший у регіоні пам’ятний знак правоохоронцям, які загинули під час виконання службового обов’язку.

На церемонії відкриття був присутній виконуючий обов’язки міського голови Андрій Фісак, начальник Нікопольського відділу поліції Василь Піскунов, генеральний директор ПАТ «НЗФ» Володимир Куцін, генеральний директор НПЦ «Трубосталь» Олександр Фельдман, голова Нікопольської районної ради Микола Матюк, а також голова ради ветеранів МВС Нікополя Яків Дрозд, правоохоронці, рідні та друзі загиблих працівників МВС. Саме завдяки допомозі та зусиллям вищевказаних людей пам’ятний знак було виготовлено та встановлено.

Василь Піскунов зазначив, що цей пам’ятний знак став відбитком історії нікопольської міліції і прикладом мужності та героїзму для майбутніх поколінь.

Яків Дрозд повідомив про те, що тільки у післявоєнний час у списках загиблих на бойовому посту нікопольських правоохоронців значиться 23 особи. Зокрема, серед них і Руслан Кулібаба та Андрій Асмолов, які загинули на полі бою в зоні АТО.

У числі загиблих також такі імена: оперуповноважений Анатолій Дацун, інспектор бойової підготовки Микола Ноздрин, міліціонер патрульної служби Олексій Карпенко, дільничний інспектор Микола Кривоніс, начальник кримінальної міліції Володимир Барабаш та інші.

Пам’ять про тих, хто до кінця життя залишився вірним присязі, вшанували хвилиною мовчання. Закінчився захід покладанням квітів до пам’ятника, який став символом незламної волі та безсмертного подвигу правоохоронців, які віддали своє життя заради порятунку інших людей.

За матеріалами прес-служби Нікопольської міської ради

Залишити відповідь