В одній зі шкіл Дніпра облаштують сучасну медіастудію

У всеукраїнському конкурсі Youth MediaLab визначили 20 переможців. Серед них – дніпровська школа №1. Тепер юні журналісти отримають сучасну медіастудію. На новому обладнанні зможуть створювати якісні відеоролики. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

У дніпровській школі №1 майже 30 років працює власне інформагентство «Вікна». Вже декілька поколінь учнів пробують себе в журналістиці. Раніше випускали тільки газету, а тепер ще й монтують відеороліки до різних свят. Знімають сюжети про шкільне життя, бліц-інтерв’ю з учителями й однолітками.

«Багато наших випускників пов’язали своє життя із журналістикою, – розповіла заступниця директора Валентина Коряхова. – Коли дізналися про конкурс, у дітей аж очі запалали. Та до дедлайну залишалося три дні. Цього часу замало для підготовки ролику. Ми й не сподівалися на перемогу. Допомогли дитячий ентузіазм, творчий запал та нестримне бажання перемогти».

Для майбутнього відеоролику школярі обрали тему «Герої серед нас». Для виїзних зйомок часу було замало, тож вирішили зробити самопрезентацію. Про те, як пишуть статті у газету, монтують сюжети. Як бачать світ і чим саме хочуть із ним поділитися. Один день – на сценарій, другий – зйомки, третій – монтаж. З-поміж «обладнання» – лише смартфони і домашній комп’ютер. Кажуть, заявку із відеороликом відправляли в останню хвилину дедлайну.

Тепер учні отримають комплект сучасної медіастудії. У ньому – монтажний комп’ютер із відповідним програмним забезпеченням, фотоапарат, вебкамера, студійне світло, цифровий диктофон, штатив, Wi-Fi роутер, студійний тканинний фон. Протягом навчального року вчителів та учнів навчатимуть працювати на новому обладнанні.

«Нарешті наша творча група матиме і професійні мікрофони, і софіти. Раніше під час зйомок підсвічували настільними лампами та ліхтариками, – поділилася Валентина Коряхова. – Із новою технікою зможемо робити якісний продукт, а ще – долучити до творчості якомога більше учнів. Бажаючих – море».

Загалом за сучасні медіастудії боролися більш ніж півтисячі шкіл і закладів позашкілля з усієї України.

 

Фото: з відкритих джерел