В одному з музеїв Дніпра «ожила» картина (Фото)

Як ми писали раніше, Дніпропетровський художній музей приєднується до загальномузейного проекту «Експонат місяця», що вже кілька років є трендом в музеях України. До цього проекту долучилися наші колеги з музеїв Києва, Львова, Хмельницького, Харкова, Полтави.

3

Суть проекту в тому, що один з експонатів музейники «призначають головним». Це може бути як експонат основної експозиції, так і експонат з фондів музею. Аргументи на користь того чи іншого експонату можуть бути різними… Він довго знаходився у фондах, а має цікаві факти в своїй «біографії». Експонат відреставрований і історія реставрації заслуговує на увагу. Унікальний експонат нещодавно з’явився в колекції музею, або з’явилися нові відомості про добре відомий експонат основної експозиції. Тобто, незважаючи на удавану тишу музейних залів, за лаштунками музейне життя неспокійне і, навіть, бурхливе, і музейникам завжди є про що розповісти своїм відвідувачам.

55

У січні експонатом місяця в рамках проекту стала картина Зинаїди Серебрякової “Портрет доньки Тати”. 1922 рік. Днями під час урочистого відкриття картина буквально ожила! Усі присутні дізнались про її історію, а також познайомились з творчістю Зинаїди Серебрякової.

1