В одному з музеїв Дніпра розповідають про незвичні аромати

Днями в Дніпропетровському національному історичному музеї імені Дмитра Яворницького вперше відкрилася незвичайна експозиція «Аромати крізь століття». До кінця березня жителі міста можуть дізнатися історію цікавих ароматів.

Зокрема, в музеї представлено понад 50 експонатів, які показують історію розвитку парфумерії – від давньої до звичної нам сучасної. Перлини виставки – експонати з колекції В.Я.Левенсона, яка зберігається в фондах історичного музею. Це предмети античної культури: лекіфи, амфориски, «слізниці», в яких свої масла, пахощі зберігали красуні другого-третього тисячоліть до нашої ери, повідомляють у прес-службі музею.

аромати

Є тут і предмети краси 18-19 століть вже нашої ери (фрагменти кістяного віяла, старовинний скляний флакон для парфумерних сумішей, пудрениця).

Представлені також і більш сучасні експонати – наприклад, творіння парфумерної фабрики «Нова зоря» (візитівкою цієї фабрики став парфум «Червона Москва»).

аромати

Для дніпрянок це нагода зануритись у світ краси і моди, вважають у музеї, адже у будь-які часи жінки полюбляли гарні та витончені аромати.