В одному з парків Дніпра встановили новий рекорд України (фото)

У Дніпрі, 14 травня, в парку Зелений Гай створили новий рекорд України – найдовший орнамент “вишиванка” з пасок. Великдень святкують 40 днів після Світлого Христового Воскресіння. Тому встановлення цього рекорду було приурочено одразу до трьох цікавих свят – Дня Вишиванки, Великодня і Дня Європи.

«Головним завданням кожного нашого рекорду – є виховання молоді, – коментує цю урочисту подію Олена Булах, президент Асоціації рестораторів та отельєрів Дніпра, представник Національного реєстру рекордів України. – Виховання для того, щоб вони не забули свою національну ідентичність. І те, що є важливе культурне надбання нашої країни».

Як говорить Олена, візерунок для рекорду був обраний не випадково. «Це – червона квітка, імітація маку. Червона квітка символізує достаток та благополуччя. Таким чином ми хотіли показати багату, різнобарвну культуру нашої країни».

пасхальний рекорд_Дніпро

Студенти Університету митної справи та фінансів також допомагали у збірці смачного рекорду. На питання, чому до події була залучена саме молодь, пані Булах відповіла: «Тому що тільки молодь будує та створює нашу країну».

«Дуже приємно, що нас запросили. В умовах і рамках карантину ми рідко кудись вибираємося», – коментує першокурсниця Ілона Корнієнкова.

пасхальний рекорд_Дніпро

«Я дуже люблю усілякі такі символічні моменти. – додає Аделіна Шевченко. – Для мене це класно – взяти участь в установці рекорду. Погодьтеся, що не кожен день можна бути учасником таких крутих подій. Це – спогади».

Серед студентів-помічників були здобувачі спеціальності підприємницька діяльність, туризм, економіка, маркетинг, та готельно-ресторанна справа.

пасхальний рекорд_Дніпро

«У цьому році ми вперше беремо участь в подібному заході, – говорить Оксана Бучко, начальник відділу маркетингу та реклами хлібного комбінату № 5. – Ми спекли рівно 1000 пасок для цієї події за традиційними класичними рецептами. Для рекорду України було вирішено зробити паски максимально наближеними до домашньої продукції. Усі паски освячені, як і виробництво цих пасок. Все для людей!».

пасхальний рекорд_Дніпро

Мешканцям Дніпра було дуже цікаво спостерігати за процесом створення візерунчастого орнаменту із солодких пасочок. Дехто з маленьких дніпрян деталі частіше підходив до стола спитати чи можна придбати смаколинку. А коли почули, що пасочки подарують гостям Зеленого Гаю та учасникам події, з нетерпінням чекали фіксацію рекорду.

пасхальний рекорд_Дніпро

Новий смачний рекорд України зафіксували о 17:00. “Смачний” орнамент сягнув довжиною 10 м і шириною 50 см.

Після вручення дипломів кожному із спонсорів та учасників, дніпряни мали змогу отримати насолоду не тільки від кожної із пасочок, а також від чудового п’ятничного вечора.

Автор: Катерина Моторна