В разі погіршення погоди мешканців Дніпропетровщини просять не сідати за кермо та по можливості залишатися вдома

Останніми днями на Дніпропетровщині – мінлива погода. Спочатку область накрили снігові замети, потім пішов дощ і на дорогах утворилася ожеледь. Найближчим часом за прогнозами синоптиків на мешканців очікують сильні морози. В управлінні цивільного захисту ОДА закликають: в разі погіршення погоди будьте обережні та по можливості залишайтеся вдома.

Посилення вітру та снігова хуртовина можуть спричинити руйнування опор, дерев, рекламних щитів та інших конструкцій, кажуть в управлінні. Замети на автошляхах – припинення руху автомобільного та залізничного транспорту. Ймовірне й пошкодження електромереж та ліній телефонного зв’язку.
 Почувши попередження про погіршення погоди, дотримуйтеся простих рекомендацій. За можливості відмовтеся від виїздів на власному автомобілі, а за необхідності користуйтеся громадським транспортом.  Виходьте з будинку тільки якщо це вкрай потрібно, одягаючись при цьому за погодою. Не наближайтеся впритул до будинків і споруд, рекламних щитів та інших небезпечних конструкцій.
Переходьте вулицю тільки по пішохідних переходах і будьте при цьому дуже уважні. Пам’ятайте, що в складних погодних умовах значно збільшується ймовірність аварій. Будьте обережними поблизу снігоприбиральної техніки. Краще цю ділянку вулиці перейти в іншому місці.
В разі необхідності телефонуйте до рятувальної служби за номером 101. Звернутися за допомогою можна й до оперативного чергового ОДА: (056) 745 02 22, або до чергового Служби автомобільних доріг: (056) 231 86 73, 234 16 84.
Працюють «гарячі» лінії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (056) 742 87 62, 742 87 66, 0800 507 250.

Залишити відповідь