В Україні можуть заборонити ментолові сигарети

У Верховній Раді України пропонують ухвалити законопроект, який заборонятиме тютюнові вироби з характерним смаком і ароматизаторами (ваніль, цукор, ментол та ін.), повідомляє  «Голос України».

Документ регулюватиме виробництво, маркування, продаж електронних сигарет і трав’яних виробів для куріння,

«Ці кроки спрямовано на зменшення попиту на тютюнові вироби та зниження привабливості куріння, зокрема, серед молоді, дітей та жінок», – йдеться у повідомленні.

Голова комітету Верховної Ради України з охорони здоров’я Ольга Богомолець відзначила важливість того, щоб молодь пишалася тим, що не палить. Для цього має бути створено добрий приклад на рівні держави.

В свою чергу, керівник програми з контролю над тютюном департаменту боротьби з неінфекційними захворюваннями та сприянню здоровому способу життя Європейського бюро ВООЗ Крістіна Майєр-Штендер підкреслила, що законопроект повністю відповідає Рамковій конвенції ВООЗ.

«Директива ЄС обговорювалася протягом п’яти років. Це були дуже важкі перемовини, але згодом 28 країн-членів Євросоюзу дійшли консенсусу. До травня 2016 року вони мають інтегрувати цю директиву в національне законодавство», – зазначила Крістіна Майєр-Штендер.

Українці, за її словами, підтримують боротьбу з тютюнопалінням, і ВООЗ готова надати необхідну підтримку.

Залишити відповідь