В Україні набирає обертів новий вид шахрайства

Телефонні шахраї вигадали нові схеми виманювання грошей з банківських карток – популярнішим стає схема з використанням сайтів з працевлаштування. Повідомляє “Укрінформ”.

«Якийсь чоловік, представляючись співробітником нашого маркетингового агентства, через сайти вакансій найняв людей для роботи на нас (поширення реклами, робота на ПК). Зібрав їх дані паспортів та банківських карт нібито для переказу зарплати. Людям на карти дійсно прийшли гроші за роботу (їх клієнти перераховують за майбутню послугу), але цей чоловік їх обдзвонює і під різними приводами просить переказати кошти з картки на WebMoney. Відчувши недобре, люди телефонують до нас і запитують: що їм робити», – наводить розповідь співробітниці маркетингового агентства з Харкова сайт internetua.com.

На її думку, махінація масштабна, тому що телефонують люди з різних міст.

Є й інша схема: шахраї працюють під видом банківських співробітників.

«Мені подзвонили, назвалися службою безпеки Ощадбанку і повідомили, що мої картки будуть заблоковані до моєї ідентифікації, для чого просили взяти у руки карту і щось з нею зробити, а також продиктувати дані. Я їм сказала, що не є клієнтом банку. Телефонувала це не збентежило, і замість мене запитали, чи немає у мене картки іншого банку», – цитує видання Ольгу Г.

Як зазначає автор публікації, подібних випадків чимало. Хтось відразу відмовляється, а деякі вірять, вводять свої дані, і в результаті у них знімають гроші з рахунків.

В Українській міжбанківській асоціації членів платіжних систем підтвердили, що перед святами шахраї справді активізувалися.

Залишити відповідь