В Україні набирають популярності пластичні операції

З кожним роком пластична хірургія стає все популярнішою, при чому ця тенденція зберігається не лише у світі, але й в Україні. Асоціація пластичних хірургів повідомила: минулоріч  у світі провели більше 10 мільйонів косметичних втручань. За словами експертів, 2015-ий має стати рекордним, помноживши попередні показники у декілька разів, пишуть 24tv.ua.
У світовому рейтингу країн з найбільшою кількістю пластичних операцій впевнено зайняли Штати — 4 мільйони косметичних втручань за один рік, далі йде Бразилія – 2 мільйони і замикає трійку лідерів Японія — трохи більше мільйона.
Найпопулярнішими процедурами за минулий рік були ліпосакція, пластика повік та збільшення грудей. Хоча саме остання процедура у порівнянні з попередніми роками стала рідшою на 10 відсотків.
Головна тенденція останніх років, як у хірургічних та не хірургічних косметичних втручаннях, — суттєве збільшення кількості чоловіків, які теж вирішують покращити свою зовнішність. Лише за минулі 5 років їх стало на 50% більше. Сильну половину людства до пластичних хірургів переважно приводить бажання пересадити волосся та підтягнути обличчя.
Щодо України, то за останні п’ять років кількість пацієнтів клінік естетичної медицини зросла приблизно на чверть і становить майже 15 тисяч осіб на рік. Зважаючи на те, що якість пластичної медицини в нашій державі ще не сягнула світового рівня, все більше українців шукають пропозицій за кордоном і все частіше цей вибір припадає на Туреччину.

Залишити відповідь