В Україні припиняють друкувати один із найстаріших дитячих журналів

Один із найстаріших дитячих журналів України «Барвінок» анонсував припинення роботи. Він має 90-річну історію і був дуже популярний серед маленьких читачів. Про це повідомила у червневому випуску редакція журналу, передає ЛітАкцент.

“Ваші стривожені дзвінки, E-mail з приводу майбутнього “Барвінку” дуже бентежать нас. Нам самим невимовно сумно і важко, та пояснюємо все як є. Діти масово занурюються у віртуальний світ, це не найкращий час для журналу з його апелюванням до смислів, реальності… Наш кораблик уже пришвартовується, ми сходимо на берег, де нас чекають рукописи ще не закінчених книг, підручників, волонтерська робота. Тож іще зустрінемося. Тому не прощаємося, а кажемо: “До побачення!” – йдеться у повідомленні.

Журнал було засновано в 1928 році. З 1989 року головним редактором часопису був Василь Воронович. Видавцем журналу був редакційний колектив, який оформлений як власник. Державних дотацій видання, у зв’язку із законодавством про незалежність ЗМІ, не отримуловало.

«Та все минеться, люди схаменуться і повернуть своїх дітей до читання серйозного, потрібного», – переконані у редакції.

Довідка: «Барвінок» — щомісячний літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Сукупний наклад за більш як 86 років перевищив 315 млн примірників. Заснований у січні 1928 р. у Харкові під назвою «Жовтеня». Після воєнної перерви випуск відновлено у квітні-травні 1945 р. у Києві вже під новою назвою — «Барвінок». Ініціатива перейменування належить відомій дитячій письменниці Наталі Забілі за підтримки поета П. Г. Тичини, тодішнього міністра освіти УРСР.