В Україні створили парк снігових скульптур

Українські митці створили казковий парк в рамках фестивалю снігових скульптур. Він відбувся на Буковелі, йдеться в сюжеті ТСН.

Зазвичай конкурсанти працюють з каменем, глиною чи деревом, тому робота зі снігом для багатьох стала справжнім випробуванням. У фестивалі брали участь професійні скульптори, різб’ярі, художники та навіть реставратор старовинних будинків. Вони отримували 3-тонний ​куб спресованого снігу та два дні часу, аби створити справжню скульптуру на тему “казка”, – пояснила свій витвір учасниця фестивалю снігових скульптур Світлана Глушко.

Сніг майстри називають вередливим, проте вдячним матеріалом. Учасник фіналу Руслан Боруцький випадково зламав вухо скульптурі, проте хвилюватися навіть не думав. “Просто вода – і воно само по собі примерзне, бо зараз мінусова температура. Була б плюсова, то воно б класно ліпилося, як із глини”, – пояснив він. Робота майстрів так зацікавила малечу, що діти й собі почали вирізати з брил фігурки та проситися в помічники до конкурсантів.

Дорослі ж глядачі вишикувалися в чергу, аби сфотографуватися біля скульптур. “Дуже позитивно!”, “Додає гарного настрою!”, “Не очікував, що ось так можна зі снігу зробити”, – такими були їхні відгуки щодо побаченого. А от професійне журі вподобало “Тролів, що катаються на лижах”.