В Україні відбудеться перший Міжнародний фестиваль сучасної академічної музики

11-21 грудня в Києві та Львові відбудеться перший Міжнародний фестиваль сучасної академічної музики Kyiv Contemporary Music Days. Програма фестивалю включає 16 концертів та лекцій на 9 різних майданчиках, повідомляє «Українська правда».

Фестиваль Kyiv Contemporary Music Days, створений за ініціативи австрійського ансамблю Kroiser Ensemble, має на меті популяризувати нову академічну музику сучасних європейських та українських композиторів.

Відкриття фестивалю відбудеться 11 грудня о 20:00 у «Мистецькому Арсеналі». В урочистому концерті з оркестром візьмуть участь солісти Kroiser Ensemble (Австрія) та Armonia Ludus Orchestra під керівництвом диригента Національної Філармонії УкраїниМихеїла Менабде (Грузія-Україна).

Програма концерту-відкриття складатиметься з оркестрових творів композиторів ХХ-ХХI століть, які до цього часу не виконувалися в Києві: Марк-Анре Дальбаві (1961), Трістан Мюрай (1947), Франко Донатоні (1927-2000), Тору Такемітсу (1930-1996) та Джачінто Шелсі (1905-1988).

Окрім Kroiser Ensemble та Armonia Ludus Orchestra, у Kyiv Contemporary Music Days візьмуть участь Sed Contra Ensemble, лауреат багатьох міжнародних конкурсів, піаніст Антоній Баришевський (Україна), а також шестеро композиторів, що долучаються до фестивалю в якості лекторів та виконавців власних творів: Міхаель Келль (Німеччина), Жайм Рейш(Португалія), Сєрґєй Нєвскій (Росія-Німеччина), Агустін Кастілла-Авіла (Іспанія-Австрія), Томаш Скверес (Польща-Австрія) та Мауро Салері (Італія).

Залишити відповідь