В Україні хочуть заборонити цілителів і народну медицину

Міністерство охорони здоров’я хоче відкликати усі дозволи для практикування народної медицини, адже вона суперечить сучасності. Про це повідомляє espreso.tv з посиланням на прес-службу міністерства.

За інформацією МОЗ, контроль практики народних цілителів не може належати до компетенції міністерства, оскільки вона не відповідає сучасним медичним науковим знанням. МОЗ зазначає, що законодавством не передбачено підтвердження ефективності народних засобів та що народні методи не входять до арсеналу сучасної медицини.

“Процедура “експертизи” цілителів, що наразі передбачена законодавством, визначає, що цілитель має надати обґрунтування методу лікування, який він хоче застосовувати. Водночас, переважна більшість методів альтернативної та народної медицини базуються на ідеях, що суперечать сучасній науковій картині світу та медичній науці”, – йдеться у повідомленні.

Міністерство також планує анулювати усі видані дозволи на заняття цілительством, оскільки вони створюють потенційну небезпеку для громадян України.