В УКРОПі сподіваються, що імплементація закону про держслужбу допоможе покласти край феодальній системі, – Денис Борисенко

 

Член політради УКРОПу Денис Борисенко назвав позитивним фактом ухвалення в другому читанні Закону України «Про державну службу» і закликав президента Петра Порошенка якнайшвидше його підписати. Про це політик написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

За словами Дениса Борисенка, закон має покласти край давній українській традиції приходити на держслужбу разом зі своїми друзями та родичами, що є «головною причиною неефективності держави».

«Політик – міністр, навіть керівник країни більше не зможе призначати і звільняти підлеглих з власної волі. Призначення – тільки за результатами конкурсу, звільнення – лише через конкретну причину і з дотриманням процедури… Сподіваюсь, імплементація закону дасть можливість покінчити з феодальною системою, яку вибудовує Порошенко», – написав Денис Борисенко.

Він підкреслив, що політику вже давно слід викорінювати з державної служби, адже вона руйнує відомства і вимиває з них потенціал. «Раптові злети випадкових людей за політичними квотами демотивують молоді кадри, – звідси деградація і нестриманість щодо хабарів», – зазначив укропівець.

Як відомо, 10 грудня Верховна Рада ухвалила у другому читанні Закон України «Про державну службу», підтримавши його 261 голосом.

Залишити відповідь