В університеті Дніпра розкривали археологічні таємниці (Фото)

Днями у Дніпрі в університеті «Дніпровська політехніка»  відбулася науково-популярна лекція «Археологія розкриває таємниці: Петрографічні дослідження експонатів Дніпровського національного історичного музею ім. Д. І. Яворницького», в якій взяли участь завідувач відділу Археології ДНІМ Оксана Рутковська  та доцент кафедри загальної та структурної геології гірничого університету Ігор Нікітенко.

В ході лекції була зроблена спроба відтворити в уяві присутніх — на прикладі багатьох археологічних знахідок, їх детальної характеристики та найдокладнішої оповіді — спосіб життя, характер, навички та звички, світогляд, культуру, господарство племен, які проживали на території нашого краю за різних історичних періодів. Як вони пристосовувалися та виживали в тих умовах, які були їй запропоновані давноминулими століттями, зазначають  у прес-службі університету.

Для наочності археолог запропонувала присутнім велику кількість фрагментів кераміки — кремнієві вироби часів мезоліту, знайдених в археологічних експедиціях — які можна було потримати в руках, доторкнутися до Історії. В своєму розпорядженні археолог має безліч прийомів, які дозволяють визначити, з чого зроблена кераміка, в якому місті, в яку епоху.