Вітаміни групи В: які продукти краще споживати

В яких продуктах можна знайти вітаміни групи В. Шукайте натуральні джерела. Наприклад, в яйцях, печінці чи червоній рибі.  Про це  повідомляє сайт “Наша мама”.

1. Яйця. Вони можуть похвалитися шістьма вітамінами групи В: В1, В2, В5, В6, В9 і В12.

2. Рікотта. У цьому легкому італійському сирі на основі молочної сироватки містяться B6, В1 (тіамін), ніацин (В3), рибофлавін (В2) і фолат.

3. Печінка. Рекордсмен за вмістом вітаміну В12 (кобаламін). У 100 грамах присутні 10 денних норм. Також печінка багата вітамінами В2, В3 і рідкісним вітаміном В7 (біотин).

4. Червона риба. Філе лосося не дарма вважається одним з найздоровіших обідів: в 100 грамах міститься від 30 до 50% денної норми вітамінів В1, В2, В3, В5, В6 і В12.

5. Шпинат. Неймовірно багатий фолатом (В9): в 100 грамах знайдеться половина добової потреби.

6. Морепродукти в мушлях. Мідії, устриці і вонголе на 400% заповнюють добову потребу у вітаміні В12 і на 25% в вітаміні В2.

7. Пивні дріжжі. Їх використовують для приготування хліба і пива (що випливає з назви), але можна їх приймати і як харчову добавку. Причини вагомі: у двох столових ложках міститься 640% добової норми вітаміну В1, 570% вітаміну В2, 280% вітаміну В3 і 480% – вітаміну В6.

8. Насіння соняшника. Цей продукт містить близько 30% добової потреби організму у вітамінах В3, В6, В5 і В9 на 100 грамів насіння.

9. Цільнозернові крупи. Їх регулярне вживання в будь-якій формі буде підтримувати в нормі рівень вітамінів В2, В3, В5, В6, В12 і В9.

10. Горіхи. Вони є відмінним джерелом вітаміну В7 (біотину): чемпіони – мигдаль, ядра арахісу і волоські. Також в горіхах містяться вітаміни В3, В6 і В1.

 

Фото:pixabay.