В Запоріжжі сталася пожежа на підприємстві (фото)

19 серпня о 03:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу по вул. Південне шосе Вознесенівського району Запоріжжя, про це повідомляє ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що на підприємстві по переробці гуми горіли автомобільні шини на відкритій території. Загальна площа пожежі склала 600 кв.м.

В Запоріжжі сталася пожежа на підприємстві

Складність гасіння полягала в тому, що через велику завантаженість шин та їх розташування поряд із іншими небезпечними об’єктами на підприємстві, виникла загроза вибуху двох цистерн з горючою рідиною по 10 тонн кожна, ємностей із газом, який виділяється під час переробки, а також склад, де зберігалися балони з киснем та пропаном. За підвищеним номером на місці події працювали 16 одиниць техніки та 54 чоловік особового складу, а також штаб пожежогасіння та оперативна група під керівництвом заступника начальника ГУ ДСНС України у Запорізькій області Олександра Семененка.

В Запоріжжі сталася пожежа на підприємстві1

Ліквідація пожежі відбувалась одночасно в декількох напрямках. Основним було охолодження ємностей з горючою рідиною і газом та складу з небезпечними балонами, які у будь-який момент могли вибухнути, а також недопущення розповсюдження вогню більш значну територію. Крім того, вогнеборці організували пінну атаку на гасіння гумових шин.

Завдяки правильно обраному вирішальному напрямку ліквідації пожежі, вдалося запобігти вибуху цистерн та не допустити розповсюдження вогню на ємності з небезпечною речовиною, які знаходились поряд, а також загасити пожежу в тих масштабах, яких вона набрала на момент прибуття підрозділів ДСНС.

Вже о 03:30 рятувальники локалізувати загорання, а о 04:00 – повністю ліквідували.

В результаті пожежі постраждалих не має. Причина встановлюється. За фактом події відповідними органами ведеться розслідування.