Василь Шкляр: Не буває більшого чи меншого патріотизму

У той час як активісти, волонтери, військовики доводять патріотизм своєю щоденною працею, більшість політиків і далі нівелюють це поняття, прикриваючи ним свою бездіяльність. Таку думку висловив відомий український письменник та політичний діяч Василь Шкляр в інтерв’ю львівським журналістам, відповідаючи на запитання по те, у чому, на його погляд, полягає справжній патріотизм.

«Ви чули коли-небудь, щоб я у якомусь своєму інтерв’ю чи публічному виступі сказав, що я патріот? Ні, звичайно, бо це все одно, що я доводив би вам, що в мене дві руки чи одна голова на в’язах», – зазначив Шкляр, який нещодавно дав згоду увійти до політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП».

За його словами, патріотизм – це природній стан інтелекту і душі людини, «це як температура тіла 36,6 градуса». У розумінні письменника патріотизм є глибинним почуттям власної людської, а отже, й національної гідності, яке рухає ідеями і вчинками людей. «Цю чесноту сьогодні ми бачимо у діях і чині наших бійців, волонтерів, громадських активістів», – підкреслив Шкляр.

«Ми, українці, досі любимо помірятися, хто з нас більший патріот, націоналіст чи бандерівець. А тим часом не буває більшого чи меншого патріотизму, як не буває більшого або меншого неба чи Бога», – підсумував Шкляр.

Залишити відповідь