Вчені назвали кисломолочний напій, який захищає від гіпертонії

Вченими було визначено, що вживання кефіру позитивно впливає на зв’язок кишечника і мозку, що покращує стан судинної системи, нормалізує артеріальний тиск, захищає від розвитку гіпертонії. Пише “Жіночий світ”.

Наукові фахівці провели дослідження, яке показало: споживання відомого кисломолочного напою сприяє якісній комунікації між мозком і кишечником, що має вирішальне значення для запобігання гіпертонії.

Після дев’яти тижнів його вживання у піддослідних тварин було зафіксовано поліпшення стану кишечника і скорочення концентрації ендотоксину з одночасним зниженням кров’яного тиску. Вчені констатували, що кисломолочний напій посприяв відновленню природного балансу чотирьох різних бактерій в кишечнику, а також зробив більш активним вироблення ферменту мозку, життєво важливого для нормальної роботи нервової системи.

«Отримані дані свідчать про те, що мозок і кишечник працюють разом, і для захисту від розвитку гіпертонії важливий правильно функціонуючий зв’язок між цими двома системами. Багатий пробіотиками кефір якраз його посилює», – пояснили дослідники.

Також за їхньою версією кисломолочний напій сприяє зниженню рівня холестерину, покращує фізіологічні механізми контролю цукру в крові.

 

Фото: pixabay