Вчені назвали найзагадковіші у світі хвороби

Вчені склали список хвороб, які досі викликають безліч питань та є справжньою загадкою для медицини. На верхівці рейтингу опинився Магдебурзький вірус. Хвороба передається від приматів та викликає сильні внутрішні кровотечі. Вірус виявили у 1967 році, та досі вчені не можуть зрозуміти природу цього вірусу, пише «Радіо24» з посиланням на kievsmi.

Нижче за списком знаходиться “синдром раптової дитячої смерті”. Вчені ніяк не можуть пояснити причини цього явища, яке спостерігається у малюків від перших днів життя до року. Діти помирають уві сні без будь-яких на те причин та ознак.

Далі йде летаргічний енцефаліт. Це надзвичайно дивна хвороба, жертви якої знаходяться у стані постійного сну, проте медики говорять, що свідомість людини при цьому цілком нормальна.

“Англійський піт” – інфекційне захворювання, що проявляється у вигляді гарячки та сильного потовиділення. Часто закінчується летально.

Не менш дивною хворобою є Синдром війни в Персидскій затоці. Це розлади невідомого походження, які спостерігаються у ветеранів після закінчення бойових дій. Пацієнти з синдромом жаліються на хронічну втому, болі у м’язах та суглобах. Є версія, що причиною таких порушень могли бути наслідки використання хімічної зброї.

Закінчує список так звана хвороба перуанського метеориту. Після падіння метеорита біля озера Тітікака, в результаті чого спричинило спалах захворювання 600 людей. Природу їх хвороб вчені так і не змогли пояснити.

Залишити відповідь