Вчені розповіли про небезпеку басейнів у готелях

Басейни, розміщені при готелях, можуть приховувати у собі смертельну небезпеку. Відповідні висновки зробили вчені з США, що представляють Центр з контролю і профілактики захворювань, повідомляє “Радіо Максимум”.

Дослідження показують, що в 2004-2014 роках близько третини зареєстрованих захворювань були виявлені у мандрівників після відвідування громадських басейнів, а також гідромасажних ванн. У воді за вказаний період встигли заразитися не менше 27 тисяч громадян, і щонайменше вісім з них померли.

Найбільш поширеним видом бактерій безпосередньо в басейнах виявилися криптоспоридії, що спровокували в середньому близько 89% випадків захворювань. Навіть ковтка води з вмістом зазначеного мікроорганізму досить для того, щоб отримати діарею, блювоту або затяжні спазми шлунку.

Навіть хлорка не в змозі вбити зазначену бактерію, тому вкрай важливо не допускати її потрапляння у воду. Особливо вчені рекомендують батькам піклуватися про стан дітей, адже вони більш уразливі перед потенційною загрозою.